Komplex mozgásterápiás megoldások

Mozgásterápiás technikák

Frissítő, egészségmegőrző szolgáltatást végzek. A szolgáltatásaim nem helyettesítik az orvosi kivizsgálást, diagnosztizálást, kezelést. Problémamegoldás előtt, első alkalommal funkcionális mozgás analízissel (FMA) kezdek, amellyel felmérem a mozgásszervrendszered és a kötőszöveted állapotát. Komplex mozgásterápia.

Mozgásterápiás technikák, fájdalomcsillapítás, relaxálás, feltöltődés, frissesség, lazítás, nyugalom, szakszerű fogások, mosoly, kedvesség, megbízhatóság. Ezeket tudom garantálni. Nekem ez nem csak munka, hobbi, szerelem egyben. Érdekel az emberi test működése, hogy mi miért fájhat. Folyamatosan tanulok újabb technikákat – a mozgás öröméért.

Mozgásterápiás technikáim:

Neuro-mozgáskorrekció

Neuro-mozgáskorrekció:

A testedben az agyad a főnök. Ő dönt mindenről. Ő dönti el azt is, milyen tónusúak legyenek az izmaid. Ha van egy folyton feszülő izmod (pl: a nyakad) vagy éppen egy gyenge izmod, az is az agyad döntése. A neuro-mozgáskorrekció tesztrendszerével megkereshetjük azt az okot amiért folyton feszíti, vagy blokkolja a főnök az izmokat. Ha megvan, korrigáljuk is az okot, és ezzel normalizáljuk az izmok tónusát. Segítség lehet fájdalmaknál, friss vagy régi sérülések után, mozgásbeszűkülések esetén, vagy csak ha kíváncsi vagy hatnak-e az izmaidra hegek, tetkók, vitaminok, fehérjék, parfüm, mosópor, az okosórád, futócipőd. Megelőzésként, sportolóknak, sportolás előtt állóknak is kifejezetten ajánlott

FDM térden

FDM:

Az FDM jelen pillanatban elismerten a legsikeresebb manuálterápiás fájdalomcsillapító módszer. Stephen Typaldos oszteopata és sürgősségi orvos az FDM kialakítója. Miközben a sürgősségi osztályon dolgozott, megfigyelte, hogy különböző betegek a fájdalmaikat ugyanúgy mutatják, ugyanaz a testbeszédük. Ha fáj valamid, megmutatod nekem, és elmondod mit érzel, én pedig ez alapján eldöntöm, melyik diszfunkcióval van dolgunk, és technikát választok hozzá. Nagyon gyors, nagyon hatékony módszer ez.

Mélyszöveti masszázs

Mélyszöveti masszázs:

Minden esetben köpölyözéssel kombinálom, hogy még hatásosabb legyen. A svédmasszázs fogásrendszerére építkezik, viszont ez egy jóval intenzívebb, erősebb masszázs technika. A masszázs során erős, dörzsölő, gyúró, ütögető fogásokat alkalmazok, leginkább a mélyizomzatot célzom meg. Ajánlott: mozgáshiányos életmód esetén, intenzív, fizikai munkát végzőknek, sportolóknak, merev, feszült izomzat esetén.

Köpölyözés

Köpölyözés:

A köpölyözés egy szuper trakciós (húzó) technika, amely mobilizálja a kötőszöveti rétegeket, a nemkívánatos adhéziókat (össszetapadásokat) feloldja. Fantasztikusan hatásos keringésfokozó technika.

Flossing

Flossing:

A flossing egy nagyon hatékony kompressziós technika, mely ízületi és izombántalmak esetén gyors fájdalomcsillapítást képes elérni, valamint regeneráló hatású.

Kinesio tape

Kinesio tape:

A kinesiology tape nem más, mint egy pamut, hosszában nyújtható szalag, amit akril ragasztóval rögzítünk a bőrre, tehát teljesen hatóanyag mentes. Gyors, fájdalommentes, hatékony segítséget nyújt izom és izületi bántalmak esetében, tartásjavításban, fájdalomcsillapításban. Kismamáknak kifejezetten ajánlott az első trimeszter után. Derékfájdalom, hátfájdalom enyhítésére, lábfájásra és a pocak terhének csökkentésére.

Svédmasszázs

Svédmasszázs:

A svéd masszázs a test összes izmára kiterjedő, erőteljes, frissítő, élénkítő, kondicionáló masszázs, mely fellazítja az izmokat, csökkenti a fájdalmat, fokozza az anyagcserét, kedvezően befolyásolja az emésztést, valamint élénkíti a vérkeringést. A masszázsokat passzív kimozgatással egészíthetem ki.

fascia tréning
Fascia tréning

Fascia tréning:

Az izmokat nem lehet külön választani a kötőszövettől. Azt ma már tudjuk, hogy a kötőszövetnek más ingerre van szüksége, mint az izmoknak, így az ő mobilizálásukhoz és erősítésükhöz nem elég a hagyományos torna. A fascia tréning a gyakorlatokat úgy alakítja át, hogy a kötőszövetet dolgoztatja inkább

Hegkezelés

Hegkezelés:

Amikor a testünket olyan sérülés éri, ami több réteget érint, elkezdődik a hegesedés folyamata. Ez egy természetes folyamat, viszont nem mindig fejeződik be ha már begyógyult a felszíni seb. Lefelé a mélybe gyökeret eresztehet, rossz összenövéseket képezhet. Ezért pl ha van egy császármetszés utáni, vagy vakbél műtét utáni heged, távolabbi pontokon, akár gerincben, vállban is okozhat problémát. Ezeknek az összenővéseknek a megszűnteteésére szolgál a hegmasszázs.

helyettesítő szöveg
Smr henger

Smr henger:

Saját magunknak végezhető mélyszöveti masszázs. Erre a célra kifejleszett henger segítségével tudjuk lazítani az izmainkat, szöveteinket. Fontos a helyesen kivitelezett technika, ennek megtanításával tudok neked segíteni. Mindenkinek ajánlom aki valaha tett már 1 lépést.

Belső szervi mobilizáció

Belső szervi mobilizáció:

Mivel minden mindennel összefügg a testünkben, ezért nem lehet különválasztani a mozgásszervi panaszokat a belső szervek működési zavaraitól.