Sokan ismeritek már a köpölyözést, vagy láttatok olyat aki látott ilyet, mégis úgy veszem észre, hogy sok kérdés van bennetek. Eredete ismeretlen, de elég régóta, több ezer éve használják már a kínaiak. Ez nem meglepő, mivel ők mindenre is tudják a választ. 🙂 Ha ez nem is így van, az emberi testtel kapcsolatban már jóval korábban képben voltak, mint a világ többi részén. Konkrétan most jutunk el oda, hogy bizonyítani tudjuk, amit a kínai medicina kétezer éve használ.

Ez egy vákuumterápia. A kis harangokban vákuumot hozunk létre, ami a bőrt felhúzza. Erre mondjátok sokan, hogy fúúújjjjj, én meg, hogy wow. 🙂  Ez az egyszerű mozdulat, egy csomó dolgot elindít a testben. Fokozza a vérkeringést és nyirokkeringést,. Egészséges szövetben is négyszer olyan hatékony lesz a keringés, hát még a problémás, sérült, pangó területen. Ahogy mondani szoktam, fellélegzik a terület, kap oxigént,  tápanyagot, a salakanyagok elszállítódnak. Tökéletes méregtelenítés. 

Mivel a felső réteget a bőrrel együtt a vákuum hatására rögzítjük, mozgásba hozva az izmokat szét tudjuk választani a rétegeket, addhéziókat, rossz  összenövéseket. Ezzel is jobb funkciót, jobb keringést, jobb anyagcserét, akár fájdalomcsillapítást érünk el. Például a derekadban. Nehezen hajolsz előre, feszül, kellemetlen. Derekadra rakva a köpölyöket kis tornát végezve derekad mozgását kihasználva szétválasztjuk a nem jó összetapadásokat, igy köpölyözés után, amikor újra előre hajolsz már jobban elcsúsznak a rétegek egymáson, gördülékenyebb lesz a mozgásod.

Ennyit a köpöly hatásáról.

Gyakori kérdés, hogy fáj-e? Nehéz rá válaszolni, mert mindenkinek más a fájdalom érzékelése. A tapasztalat az, hogy inkább kellemetlen, mint fáj. Ez viszont függ a vákuum erősségétől, és a köpölyözés technikájától is. Köpöly alatt mozogni sokkal kellemetlenebb, mint ha csak egyhelyben ülnek rajtad a köpölyök, és csak fekszel, vagy a köpöllyel ,,masszírozlak”.

Másik gyakori kérdés: ugye ez csúnyán elszíneződik, és fájni fog holnap?

Ez is a technikájától függ, és a szövet állapotától. Ha van egy fájó vállad, egy betonkemény háttal és trapéz izommal, valószínű, hogy lilás lesz a köpöly nyoma. Sőt még másnap izomláz szerű fájdalom is lehet. Ezzel egy időben viszont egy nagyfokú, kellemes lazulást érezhetsz, felfrissült  érzéssel kombinálva.  Itt is az első alkalmat szerintem nem felejti el az ember 🙂 

Nekem egy orosz természetgyógyász csinálta először. Valószínű sérvem volt, de orvoshoz nem mentem, csak mozdulni nem tudtam. Jurij méregtelenítéssel, köpöllyel, akupunktúrával, tornával, masszázzsal hozott helyre másfél hét alatt. Nekem nem volt kellemes az első. Mégis hetente köpölyözöm magam, már hiányzik ha kimarad. 

Szóval vigyázat, rá lehet szokni 🙂