Hogyan jön létre a fájdalom?

Szerző: Sándor AttilaKategória: mozgásszervi fájdalom2021. július 9.

Majdnem minden technika, majdnem minden szemszög, koncepció azt mondja, hogy a fájdalom okát kezeli. Én is sokszor hiszem. De mi a fájdalom valójában?

Köpöly?

Szerző: Sándor AttilaKategória: köpöly2021. március 10.

Sokan ismeritek már, vagy láttatok olyat aki látott ilyet, mégis úgy veszem észre, hogy sok kérdés van bennetek. Eredete ismeretlen, de elég régóta, több ezer éve használják már a kínaiak. Ez nem meglepő, mivel ők mindenre is tudják a választ. :)

,,Élő szövet a fémvázon"

Szerző: Sándor AttilaKategória: fascia, fdm2020. július 19.

Hogy jobban megértsd a mozgásterápiás technikákat, tisztáznunk kell mi is a fascia. Fascia= kötőszövet. A fascia kötőszövetes pólya, sűrű kollagén rostok. A fascia stabilizál, mobilizál és véd a külső behatásoktól.

Mozgásszervi fájdalom

Szerző: Sándor AttilaKategória: mozgásszervi fájdalom2019. szeptember 25.

A fájdalom alapvetően egy jó dolog. Tudom nehéz ebbe belegondolni, amikor fáj.A túlélésünket biztosítja, vigyáz ránk.

Az ülést berekesztem

Szerző: Sándor AttilaKategória: ülőmunka, mozgásszegény életmód2019. március 28.

Sokat hallani arról, hogy az ülés milyen rossz dolog, lehet a saját bőrödön érzed. Megpróbálod edzéssel kompenzálni a rossz hatását, de csak nem érzed jobban magad, vagy nem múlik a fájdalom.

Fascia tréning az edzésben?

Szerző: Sándor AttilaKategória: fascia tréning2019. január 5.

Már meséltem, hogy járok thai bokszra, heti kétszer. Nekem ez lett a tökéletes választás. Fejleszti a mozgáskoordinációmat és a mobilitásomat, amire nagy szükségem van, mivel a mozgásom olyan mint egy lavór víznek.

Legjobb barátom az SMR henger

Szerző: Sándor AttilaKategória: SMR henger2018. december 5.

A hengerezés kicsit olyan, mint a csajozás a tini fiúknak. Sokan ismeritek, fejben nagyon megy, sokan csináljátok is, de nem biztos, hogy a jó technikával :)